Prakijknieuws

 

Coronavirus in Nederland 

Helaas is het Corona-virus nog niet verdwenen. De ziekenhuiscijfers zijn fors gedaald, waardoor we versoepelingen hebben gekregen. Iedereen kijkt uit naar een normale zomer, met vakantie etc.  Maar de Delta-variant leidt tot hoge besmettingscijfers (met name onder jongeren) en hoewel bijna iedereen gevaccineerd is, is het de vraag of deze vaccinatie de kwetsbaarderen onder ons voldoende blijft beschermen tegen nieuwe varianten. 

Om besmettingsrisico op het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, gelden in onze praktijk dus nog steeds een aantal regels. Zo vragen wij u en uw gezin nog steeds om NIET langs te komen als u last heeft van verkoudheid, hoesten of koorts. Het advies blijft om het thuis uit te zieken. En als u zulke klachten heeft en u wilt weten of het zinnig is u te laten testen, vragen wij u niet ons, maar de GGD te bellen, 

Het nummer wat u hiervoor belt is:  0800 - 1202

Als u zich zorgen maakt over uw klachten, kunt u telefonisch overleggen met onze assistente. Wij vragen u om ook daarvoor NIET aan de balie te komen.  De doktersassistente en/of de huisarts bekijken dan wat het beste gedaan kan worden in uw situatie.

En als wij dat dan nodig vinden, kunt u wel gezien worden. Op de praktijk is hiervoor een speciaal  ('s middags) infectiespreekuur. De arts zal dan wel een mondkapje dragen.  Als u te ziek bent om te komen, komt een van de artsen bij u langs.

Kijk voor meer informatie op: www.rivm.nl of www.ggdhvb.nl.
Hier vindt u de meest recente informatie en antwoord op heel veel vragen.
Ook kunt u bellen met het informatienummer van de RIVM:    0800-1351

update: 18 juli 2021


Online inzage in uw medisch dossier
Per 1 juli 2020 is er een wet aangenomen die patienten het recht geeft om online inzage te hebben in hun medisch dossier. Per heden is dit ook in onze praktijk mogelijk. Zo kunt u onder andere uw medische voorgeschiedenis, voorgeschreven medicatie en registratie van uw bezoeken aan onze praktijk inzien. Van de consultregistratie is de gestelde diagnose en het (behandel)plan te zien.
Om uw online inzage technisch mogelijk te maken, maken wij gebruik van CGM LIFE e-services. 
Als u deze online inzage wilt regelen, neem dan contact op met onze assistente. Zij zullen u dan een handleiding geven waarin stap-voor-stap staat uitgelegd hoe u zich kunt aanmelden. U krijgt dan een code om bij CGM te kunnen aanmelden.
Geplaatst: 17 maart 2021

Nieuwe huisarts in opleiding

Vanaf 2 september heeft de praktijk weer een nieuwe Huisarts-in-Opleiding, ook wel HAIO of AIOS genoemd.
Deze keer is het een mannelijk arts: Koen de Reuver. Dokter de Reuver komt uit Den Bosch en komt bij ons 3 dagen per week werken, tot eind augustus 2021.
Dokter de Reuver zit in het derde jaar van de huisartsopleiding, onder supervisie van dokter Stenvers.

geplaatst: 14 september 2020


 Wij hebben uw telefoonnummer en emailadres nodig!

Tegenwoordig werken we steeds meer met zorgdomein. een digitale applicatie waarbinnen we verwijzen naar specialisten, onderzoek aanvragen en uitslagen inzien. 
Voor Zorgdomein hebben we een juist telefoonnummer en email adres nodig van onze patiënten. Dit hebben we nog lang niet van iedereen. Dus als u contact heeft met ons, maak dan even van de gelegenheid gebruik om uw juiste gegeven(s) door te geven?  Alvast bedankt!

Geplaatst: 10 augustus 2020


Onze praktijk is geaccrediteerd!

Onze huisartsenpraktijk is sinds 2013 NHG-geaccrediteerd. De accreditatie, vergelijk het maar met een ISO-certificaat, is een proces waar we ruim een jaar mee bezig zijn geweest. Veel werk voor alle medewerkers, en ook patiënten hebben hun zegje kunnen doen wat ze goed vonden aan onze praktijk en wat beter kon. Uiteraard zijn we erg trots op het feit dat we geslaagd zijn!  We kunnen nu met recht zeggen dat onze huisartsenpraktijk voldoet aan alle richtlijnen van moderne praktijkvoering.

voor meer informatie over de accreditatie: www.praktijkaccreditering.nl

geplaatst: 3 september 2019


 NHG lanceert www.thuisarts.nl

onze vakvereniging, het Nederlands Huisartsen Genootschap, heeft een site gelanceerd, thuisarts.nl, die u als patient betrouwbare en begrijpelijke informatie wil geven over gezondheid en ziekte. Dit als voorbereiding of aanvulling op het consult bij de huisarts, of gewoon thuis, als u vragen of klachten heeft en niet weet of u hiervoor een afspraak moet maken.
Er is op internet ontzettend veel te vinden over ziektes, maar de informatie is lang niet altijd even objectief of betrouwbaar. Daarom zijn wij blij met deze site,  en we zullen u er bij geval ook graag naar verwijzen.

geplaatst: 1 januari 2020


Cardiovasculair spreekuur.

Hart- en vaatziekten zijn één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Het beleid in de huisartsenpraktijk is steeds meer gericht op voorkómen van deze ziekten.
Sinds geruime tijd organiseren wij in onze praktijk een apart spreekuur om het risico op hart- en vaatziekten van onze patienten in beeld te brengen.  In dit spreekuur kijken we naar uw persoonlijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten. We nemen onder andere uw bloeddruk, uw lengte en gewicht op en bespreken met u uw familie-ziektegeschiedenis en uw levensstijl.
Het overzicht hiervan noemen we het risicoprofiel en dit gebruiken we om uw risico in te schatten op hart-en vaatziekten, en dan met name of en hoeveel dit verhoogd is.

Het spreekuur is bedoeld voor iedereen die een verhoogd risico heeft of denkt te hebben, met een leeftijd vanaf 60 jaar (als u jonger bent is het risico over het algemeen zo laag dat er geen actie nodig is).We nodigen ook met name mensen uit die al bekend zijn met een hart- en vaatziekte of hoge bloeddruk, ook van deze groep patienten blijkt vaak het risicoprofiel niet compleet bekend.

Het spreekuur wordt gedaan door de doktersassistente. Bij een verhoogd risico wordt u doorverwezen naar onze praktijkondersteuner of één van de artsen. Er wordt dan samen met u bekeken wat er gedaan kan worden om dit risico te verlagen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de assistentes of kijken op de NHG pagina's Risicoprofiel en verlagen risicoprofiel.

geplaatst: 10 november 2019


 Wrattenspreekuur nieuwe stijl!

Onze praktijk heeft een continu voorziening voor vloeibaar stikstof, waarmee we wratten en andere huidonregelmatigheden aanstippen. Dat betekent dat we voortaan altijd vloeibaar stikstof aanwezig is, en u dus elke dag terecht kunt voor deze behandeling.  Deze behandeling gaat natuurlijk wel op afspraak, bij de doktersassistente.

geplaatst :1 oktober 2019


Herhaalrecepten bus.

Naast de gebruikelijke receptenlijn is er tegenwoordig ook de herhaalreceptenbus. Er zijn nog veel patienten die het prettig vinden om een herhaalrecept te bestellen door middel van het afgeven van het lege doosje, tube of anderszins. Om de drukte aan de balie te beperken hebben we daartoe een postbus opgehangen in de voordeursluis. U kunt de doosjes of andere verpakkingen hierin kwijt, de bus wordt dagelijks geleegd en de medicatie ligt de volgende dag klaar bij de apotheek, zoals u gewend bent.

Geplaatst: 02-06-2019

Telefoon (0416) 332 650
Spoedlijn (0416) 330 110
Receptenlijn (0416) 332 650
(menukeuze 3)
E-mail contact

Huisartsen

  • Mw M.E.J. Gerrits
  • W. Stenvers
  • W.W. van Breenen

Kloosterweg 6, 5144 CB Waalwijk